A Modern Arnist Magyarországon 2000 óta gyakoroljuk Mosonmagyaróváron. A jelenlegi létszám nem teszi lehetővé egy önálló hazai szövetség létrehozását ezért mindannyian hivatalosan is tagjai vagyunk a Német Arnis Szövetségnek (Deutscher Arnis Verband: DAV). Minden tag fényképes tagsági igazolvánnyal rendelkezik melybe folyamatosan vezetik az edzőtáborokat és a vizsgaeredményeket. A vizsgáztatási rendszer nagyon pontosan ki van dolgozva. Az egyes fokozatok követelményei megtekinthetők a DAV honlapján sok más információval együtt (wwww.modernarnis.de). A DAV a legnagyobb Fülöp-szigeteki harcművészeti szövetség Németországban és Európában. 1985 október 12-én alakult Kölnben. A DAV kezdetben az IPMAF (International Philippine Martial Arts Federation) tagja volt egészen 1994-ig és Ernesto A. Presas nagymester irányítása alá tartozott, akit idősebb testvére és tanítója Professzor Remy A. Presas nagymester a Modern Arnis megalapítója támogatott. 1995-től a DAV az IMAFP (Inernational Modern Arnis Federation Philippines) tagja, amelyet közvetlenül a Modern Arnis atyja illetve alapítója Professzor Remy A. Presas nagymester irányított egészen 2001-ben bekövetkezett haláláig. Jelenleg alapító bizottságában megtalálható Roberto A. Presas nagymester Prof. Remy A. Presas nagymester másik testvére.

2002 óta a DAV szoros kapcsolatban áll Roland Dantes filippínó nagymesterrel (8. DAN Modern Arnis), aki közvetlen tanítványa és jó barátja volt Prof. Remy A. Presas nagymesternek 30 éven keresztül. Jelenleg tagja a Fülöp-szigeteki Olimpiai Bizottságnak és korábban több amerikai kalandfilm szereplője volt.

     A DAV vezetője Datu Dieter Knüttel 7. DAN Modern Arnis, aki nem csak Németországban, hanem világszerte tart rendszeresen szemináriumokat. A Datu címet 1996-ban a világon 4. emberként ( A Fülöp-szigeteken és az USA-n kívül elsőként) kapta az alapítótól.

     Magyarországi csoportunk közvetlenül Hans Karrer 5. DAN Modern Arnis irányításával és támogatásával működik. Karrer mester 2003 óta rendszeresen  tart hazánkban nyári edzőtábort vizsgázási lehetőséggel. Ezen kívül évente legalább kétszer résztveszünk nála németországi edzőtáborozáson (ahol szintén van vizsgázási lehetőség) valamint Datu Dieter Knüttel szemináriumain. Természetesen minden évben lehetőség van filippínó nagymesterek tréningjeire elmenni és kétévente a DAV 1 hetes nemzetközi nyári edzőtábort is szervez külföldi mesterek jelenlétével.

     A mosonmagyaróvári csapat edzéseit Hans Karrer mester tanítványa, Hegyi György 1. DAN Modern Arnis vezeti.